Weekendje weg

Het hele jaar, behalve juli, augustus en december, organiseert Zorgburo De Liemers maandelijks voor elke leeftijdsgroep een weekendje weg. We verblijven dan in een huisje op een vakantiepark in Nederland.


De groepen waarmee we een weekend weg gaan zijn verdeeld in drie leeftijdscategorieën:

  • 7 tot en met 11 jaar
  • 12 tot en met 14 jaar
  • 14 tot en met 18 jaar

We kijken bij deze indeling niet alleen naar kalenderleeftijd, maar ook naar sociaal-emotioneel functioneren.

Ouders brengen hun kinderen vrijdagmiddag naar het bungalowpark. Er is dan een half uurtje om met de begeleiders te praten. Daarna start het programma. Op zondagmiddag worden de kinderen weer opgehaald.

Tijdens het weekendje weg wordt gewerkt volgens een van te voren bekend gemaakt programma, dat is afgestemd op de doelgroep. Het doel is het stimuleren van de sociale ontwikkeling, zelfredzaamheid, het zelfvertrouwen vergroten en het leren variatie aan te brengen in vrije tijdsbesteding. Bij dit laatste willen we de kinderen kennis laten maken met activiteiten die ze in hun eigen thuissituatie zouden kunnen ondernemen en tegelijkertijd hun talenten laten ontdekken. Daarnaast kan op deze manier de thuissituatie ontlast worden.

Voor deelname aan weekendjes weg is een zorgtoewijzing (ZIN of PGB) van de gemeente waarin u woont nodig. 

 

Kampen in de zomervakantie

Elke zomervakantie organiseren wij een aantal kampen. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen kamp. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er een of twee midweken per leeftijdsgroep georganiseerd. De kampen vinden plaats in Nederland of net over de Duitse grens. Meer informatie hierover vind u op deze site als er meer informatie bekend is.