Wij zoeken

stagiaires

voor de weekendopvang

per februari/maart 2021

 

Ben jij op zoek naar een leerzame en uitdagende stage?
Beschikbaar in de weekenden (vrijdagmiddag t/m zondag)?
Dan zoeken wij jou!

 

Wij zoeken
Voor de weekendjes weg bij afdeling Vrije Tijd zoeken wij tweede- of derdejaars studenten van een  MBO4/HBO opleiding SPH, Pedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker of Social Work.


Wie zijn wij
Zorgburo de Liemers ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met autisme in hun ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Onze begeleiding is gericht op het geven van inzicht in niet alleen beperkingen, maar vooral in mogelijkheden. We investeren in het aanleren van vaardigheden, in een sterk eigen netwerk en in een stabiele omgeving. Hierdoor vergroten we de kansen op zelfstandigheid.

 
Wat doet afdeling Vrije Tijd
Tijdens de weekendjes weg begeleid je, met een gediplomeerde medewerker, een groep van maximaal 6 kinderen/jongeren (van 5 tot ongeveer 18 jaar) met Autisme en aanverwante stoornissen. De weekendjes weg vinden, per leeftijdscategorie,  één keer per maand plaats van vrijdagmiddag tot en met zondagavond. Met de deelnemers werk je aan doelen die gericht zijn op de sociale omgang en het aanleren van vaardigheden.

 

Werkzaamheden
Je bent betrokken bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van een weekendje weg. Er wordt in het begin van je verwacht dat je  meedenkt met de voorbereiding van de weekendjes, om gaandeweg steeds meer zelfstandig te kunnen werken.  Je bent samen met de vaste begeleider verantwoordelijk voor het draaien van de groep waarin structuur, duidelijkheid en individuele aanpassingen van belang zijn. In de afronding wordt er opgeruimd, gerapporteerd en huishoudelijke taken verricht.

 

Wij vragen
Tweede- of derdejaars studenten van een  MBO4 of HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Pedagogiek, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Social Work of een andere relevante opleiding, die niet vast zit aan de stagedagen die vanuit school worden gesteld. We zijn op zoek naar creatieve stagiaires die het een uitdaging vinden om met een groep kinderen/jongeren alledaagse

activiteiten voor te bereiden, te ondernemen en te evalueren/rapporteren. Daarnaast wil je de verantwoordelijkheid ontwikkelen om samen een groep te draaien.

 

Wij bieden
Een stagevergoeding conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Stagelopen in een kleinschalige instelling met korte lijnen en veel ruimte voor eigen inbreng. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jenny Staverman, Coördinator planner Vrije Tijd, telefoon 0316-533333. 

Heb je interesse? Dan ontvangen wij graag  per e-mail een schriftelijke sollicitatie met CV: j.staverman@zorgburodeliemers.nl