Zorgburo De Liemers blijft in het Juvenaat en gaat de afdeling wonen uitbreiden

Zorgburo De Liemers wordt ingepast in de nieuwe plannen voor het Juvenaat. We blijven met ons kantoor gevestigd op de begane grond. Verder krijgen we op de verdiepingen de beschikking over zorgappartementen voor 24-uurszorg voor volwassenen met autisme. De verwachting is dat deze appartementen eind 2025 zullen worden opgeleverd.
Je kunt je voor deze zorgappartementen al wel vast aanmelden. Om voor deze appartementen in aanmerking te komen dient u in ieder geval te voldoen aan de volgende uitgangspunten:
  • Je bent volwassen
  • Je hebt de diagnose autisme
  • Je hebt een Wlz-zorgtoewijzing
  • Je hebt een “normale” intelligentie en er is geen sprake van een verstandelijke beperking
  • Je bent zelfstandig in het uitvoeren van lichamelijke verzorging. We bieden namelijk geen somatische zorg

Als je hieraan voldoet, dan wil dat nog niet zeggen, dat je hier uiteindelijk kunt komen wonen. Voordat we hier een definitief besluit over nemen, volgt eerst een uitgebreide screening.

Het hebben van een actieve Wlz, indicatie is een zeer belangrijke eis. De aanvraag hiervan kan lang duren. Bij interesse in de appartementen, is het dan ook ons advies om de Wlz aanvraag alvast zo snel mogelijk op te gaan starten. Wacht hierbij niet de screening af.

Wil je je alvast aanmelden? Vul dan het contactformulier in. Dan nemen wij in een later stadium contact met je op en ontvang je verdere informatie over de screeningsprocedure.

Terug naar overzicht