Re-integratie vanuit de gemeente

Voor diverse gemeentes voeren wij Activerend Werk trajecten uit. De trajecten binnen Activerend Werk zijn gekoppeld aan treden op de participatieladder. Wij bieden begeleiding aan om de ontwikkeling naar de treden 3, 4 en 5 te maken.

  • Ontwikkeling naar trede 3 ‘Een bijdrage leveren’
    Je loopt mee op de werkvloer. Zo kom je in een werkritme en wen je eraan om op een bepaalde tijd te beginnen en een aantal uur achter elkaar bezig te zijn. Zo ervaar je hoe het is om onderdeel te zijn van een team. Onder begeleiding voer je activiteiten en werkzaamheden uit in je eigen tempo. Zo lever je een bijdrage binnen het bedrijf.
  • Ontwikkeling naar trede 4 ‘Onbetaald werk’
    Je ervaart hoe het gaat op de werkvloer. Je leert zelfstandig te werken en hebt eigen taken en verantwoordelijkheden. Je ervaart hoe je het beste met collega’s om kunt gaan en leert voor jezelf op te komen. Ook voel je of je onder (tijds)druk rustig blijft en hoe het is om opeens iets anders te moeten doen. Het kan zijn dat je jezelf ontwikkelt in een specifiek vak en daarvoor een opleiding volgt. Je werkt dan onder begeleiding van een vakkracht.
  • Ontwikkeling naar trede 5 ‘Op weg naar betaald werk’
    Je bent toe aan een betaalde baan, maar je hebt nog een duwtje nodig om die stap echt te durven zetten. Je kijkt samen met de re-integratiemedewerker waar je staat, wat de beste vervolgstap is en welke werkplek daarbij past. Je overlegt samen over de mogelijkheden, waarna je de stap naar betaald werk gaat maken.