Wij zoeken stagiaires voor het schooljaar 2024-2025

Ben jij op zoek naar een leerzame en uitdagende stage?
Beschikbaar op de vrijdagavond en/of zaterdag?
Dan zoeken wij jou!

 

Wij zoeken

Voor de afdeling Dagbehandeling en Logeren zoeken wij voor de vrijdagavond- en/of zaterdagactiviteiten studenten van een relevante MBO4 opleiding bijv. Pedagogiek of Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

 

Wie zijn wij?
Zorgburo De Liemers ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met autisme in hun ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Onze begeleiding is gericht op het geven van
inzicht in niet alleen beperkingen, maar vooral in mogelijkheden. Wij investeren in het aanleren van vaardigheden, in een sterk eigen netwerk en in een stabiele omgeving. Hierdoor vergroten wij de kansen op zelfstandigheid.
Zorgburo De Liemers is een erkend leerbedrijf. Tijdens je stage leren wij je graag meer over ons werk en hoe jij de best mogelijke ondersteuning aan mensen met autisme kan bieden. Wij vinden het belangrijk dat stagiaires zichzelf kunnen ontwikkelen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng.

 

Wat doet afdeling Dagbehandeling en Logeren?
Tijdens de dag- en avondactiviteiten begeleid je, met een gediplomeerd medewerker, een groep tussen 5 – 10 kinderen/jongeren (5 tot ongeveer 30 jaar) met autisme en aanverwante stoornissen. Deze activiteiten vinden plaats op de vrijdagavond, zaterdag en tijdens schoolvakanties ook op andere doordeweekse dagen. Met de deelnemers werk je aan doelen die gericht zijn op de sociale omgang en het aanleren van vaardigheden.

 

Werkzaamheden
Jij bent betrokken bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van een activiteit van een vaste groep kinderen/jongeren. In het begin van de stage wordt er van je verwacht dat je meedenkt met
de voorbereiding van de activiteit, om gaandeweg steeds meer zelfstandig te kunnen werken. Jij organiseert en begeleidt dan individueel activiteiten (natuurlijk wel onder begeleiding van de vaste begeleider). Samen met de vaste begeleider ben jij uiteindelijk verantwoordelijk voor het draaien van de groep waarin structuur, duidelijkheid en individuele aanpassingen van belang zijn. In de afronding wordt er opgeruimd, gerapporteerd en huishoudelijke taken verricht.

 

Wij vragen
• Studenten van een relevante MBO4 opleiding, bijv. Pedagogiek of Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of een andere relevante opleiding.
• Jij zit niet vast aan de stagedagen die vanuit school worden gesteld. Dit omdat onze activiteiten veelal op de vrijdagavond en in de weekenden zijn.
• Wij zijn op zoek naar creatieve stagiaires die het een uitdaging vinden om met een groep kinderen/jongeren alledaagse activiteiten voor te bereiden, te ondernemen en te
evalueren/rapporteren.• Daarnaast wil jij de verantwoordelijkheid ontwikkelen om samen een groep te draaien.
• Jij kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.

 

Wij bieden
Een stagevergoeding conform CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Stagelopen in een kleinschalige instelling met korte lijnen en veel ruimte voor eigen inbreng.
Wij bieden BOL stages maar geen BBL stages.

 

Interesse?
Herken jij jezelf in deze vacature? Dan horen wij heel graag van je!
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jenny Staverman, telefoon 06-51 48 90 98.

Heb je interesse? Dan ontvangen wij graag per e-mail een schriftelijke sollicitatie met CV op: j.staverman@zorgburodeliemers.nl
Sluitingsdatum 26 mei 2024.