Wij zoeken stagiaires voor het schooljaar 2024/2025

Ben jij op zoek naar een leerzame en uitdagende stage? 
Beschikbaar in de weekenden (vrijdagmiddag t/m zondag)?
Dan zoeken wij jou!


Wij zoeken

Voor de logeerweekenden bij afdeling Dagbehandeling en Logeren zoeken wij studenten van een MBO4/HBO opleiding SPH, Pedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker of Social Work.


Wie zijn wij?

Zorgburo De Liemers ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met autisme in hun ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Onze begeleiding is gericht op het geven van inzicht in niet alleen beperkingen, maar vooral in mogelijkheden. Wij investeren in het aanleren van vaardigheden, in een sterk eigen netwerk en in een stabiele omgeving. Hierdoor vergroten wij de kansen op zelfstandigheid.
Zorgburo De Liemers is een erkend leerbedrijf. Tijdens je stage leren wij je graag meer over ons werk en hoe jij de best mogelijke ondersteuning aan mensen met autisme kan bieden. Wij vinden het belangrijk dat stagiaires zichzelf kunnen ontwikkelen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng.


Wat doet afdeling Dagbehandeling en logeren?

Tijdens de logeerweekenden begeleid je, met een gediplomeerd medewerker, een groep van maximaal 6 kinderen/jongeren (van 5 tot 18 jaar) met autisme en aanverwante stoornissen. De
logeerweekenden vinden, per leeftijdscategorie, één keer per maand plaats van vrijdagmiddag tot en met zondagavond op Landal Coldenhove in Eerbeek. Met de deelnemers werk je aan doelen die gericht zijn op de sociale omgang en het aanleren van vaardigheden.


Werkzaamheden

Jij bent betrokken bij de voorbereiding, uitvoering en afronding van een logeerweekend. Er wordt in het begin van je verwacht dat je meedenkt met de voorbereiding van de logeerweekenden, om
gaandeweg steeds meer zelfstandig te kunnen werken. Jij organiseert en begeleidt dan individueel activiteiten (natuurlijk wel onder begeleiding van de vaste begeleider).
Jij bent samen met de vaste begeleider verantwoordelijk voor het draaien van de groep waarin structuur, duidelijkheid en individuele aanpassingen van belang zijn. In de afronding wordt er
opgeruimd, gerapporteerd en huishoudelijke taken verricht.


Wij vragen

  • Studenten van een MBO4 of HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Pedagogiek, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Social Work of een andere relevante opleiding.
  • Je zit niet vast aan de stagedagen die vanuit school worden gesteld. Je bent beschikbaar in de weekenden, van ongeveer vrijdagmiddag t/m zondag eind van de middag.
  • Wij zijn op zoek naar creatieve stagiaires die het een uitdaging vinden om met een groep kinderen/jongeren alledaagse activiteiten voor te bereiden, te ondernemen en te evalueren/rapporteren.
  • Daarnaast wil je de verantwoordelijkheid ontwikkelen om samen een groep te draaien.
  • Jij kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.


Wij bieden

Een stagevergoeding conform CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Stagelopen in een kleinschalige
instelling met korte lijnen en veel ruimte voor eigen inbreng.
Wij bieden BOL stages maar geen BBL stages.


Interesse?

Herken jij jezelf in deze vacature? Dan horen wij heel graag van je!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jenny Staverman, telefoon 06-51489098..

Heb je interesse? Dan ontvangen wij graag per e-mail een schriftelijke sollicitatie met CV op: j.staverman@zorgburodeliemers.nl
Sluitingsdatum 26 mei 2024.